Foodie Blogroll

Sunday, April 14, 2013

GRILLED CHICKEN LEG QUARTER


Thanx to my friend Afsath Abdul Salam : Kattoor Kafe


GRILLED CHICKEN LEG QUARTER

Ingredients
  • 4 pieces Whole chicken leg
  • 1 tsp Vegetable oil
  • 2 tbsp Red chilli powder
  • 1 tbsp Soy sauce
  • 1 Egg white
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1 1\2 tbsp Cornflour
  • Salt to taste
  • Kasuri methi for sprinkle (optional)
  • Little oil for brushing
Cooking Directions
  1. Clean and wash chicken legs, pat dry.
  2. In a bowl mix the ingredients from vegetable oil - salt.
  3. Rub the chicken legs with this mixture.
  4. Let this rest in your refrigerator for about 3 to 4 hours or preferably overnight.
  5. Preheat the oven.
  6. Place the whole chicken legs in the oven, sprinkle some kasuri methi and grill for about 15 minutes on each side (that is totally about 30 minutes).
  7. Once in every 10 minutes, brush a bit of vegetable oil over the chicken legs.
  8. Make sure the chicken is cooked through, but do not let it burn.
  9. if u don't have the oven or grilled function don't worry, lets cut the chicken leg medium size, marinate & deep fry in the oil,,ENJOYYY:)
  10.  
***************************************************************************************************************************************

 ഗ്രില്‍ഡ്‌ ചിക്കന്‍ ലെഗ് 



  • വെജിടബ്ല്‍ ഓയില്‍ - ഒരു ടീസ്പൂണ്‍ 
  • മുളക്പൊടി - 2 tbsp
  • സോയ സോസ് - ഒരു ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍ 
  • മുട്ടയുടെ വെള്ള - ഒന്ന് 
  • ചെരുനരങ്ങാനീര് - ഒരു ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍ 
  • കോ
  • ചിക്കന്‍ ലെഗ് - 4 വലിയ കഷ്ണം
  • ണ്‍ ഫ്ലൌര്‍ - ഒന്നര ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍ 
  • ഉപ്പ് 
  • കസുരി മെത്തി - കുറച്ചു( വേണമെകില്‍ )
  • ഓയില്‍ - ബ്രഷ് ചെയ്യാന്‍ 


  1. ഒരു ബൌളില്‍ വെജിടബ്ല്‍ ഓയില്‍ മുതല്‍ ഉപ്പ് വരെയുള്ള ചേരുവകള്‍ നന്നായി യോജിപ്പിക്കുക.
  2. ഇത് ചിക്കനില് പുരട്ടി 3-4 മണിക്കൂര്‍ വരെ ഫ്രിഡ്ജില്‍ വെക്കുക.( രാത്രി മുഴുവന്‍ വെച്ചാല്‍ കൂടുതല്‍ നല്ലത് )
  3. ഓവന്‍ 15 മിനിറ്റ് ചൂടാക്കിയിടുക.
  4. ചിക്കന്‍ ലെഗ് ഓവന്‍ ഡിഷ്‌ ല് നിരത്തി കുറച്ച് കസുരി മെത്തി മുകളില്‍ തൂകി ഗ്രില്‍ ചെയ്യുക.
  5. ഒരു വശം 15 മിനിറ്റ് ഗ്രില്‍ ചെയ്യുക . അങ്ങിനെ മൊത്തം 30 മിനിറ്റ് ഗ്രില്‍ ചെയ്യുക.(അല്ലെങ്കില്‍ നന്നായി വേവുന്നത് വരെ )
  6. ഓരോ 10 മിനിറ്റ് കൂടുമ്പോഴും കുറച്ചു ഓയില്‍ മുകളില്‍ ബ്രഷ് ചെയ്ത് കൊടുക്കുക.
  7. ഓവന്‍ ഇല്ലെങ്കില്‍ ഇത് ഓയില്‍ ഫ്രൈ ചെയ്താലും മതിയാകും.