Foodie Blogroll

Wednesday, July 3, 2013

KAAY POLA - BANANA KUMS



KAAY POLA \ BANANA KUMS

Ingredients
  • 4 Large eggs
  • 2 Ripe banana(plantain)
  • 4 tbsp Sugar
  • 1 tsp Plain flour (optional)
  • 2 tbsp Cashew nut
  • 2 tbsp Raisins
  • 1\4 tsp Cardamom powder
Cooking Directions
  1. Cut banana into small pieces & deep fry it in oil till it turns golden brown.
  2. Fry the cashews & raisins. keep it aside.
  3. In a bowl,add eggs, sugar beat it well till sugar melts.
  4. Add plain flour, cardamom powder & mix it very well so that no lumps are formed.
  5. Mix fried banana pieces & cashew& raisins with this mixture.
  6. Heat a non stick pan greased with ghee. Pour the banana mixture into the pan.
  7. Keep in low flame & cook till done.(apprx. 20 mns). Insert a knife to this mixture & if it comes out clean its ready to serve. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 കായ്‌ പോള

  • മുട്ട - 4
  • പഴുത്ത നേന്ത്ര പഴം - 2
  • പഞ്ചസാര - 4 ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍
  • ഏലക്ക - ഒരു നുള്ള്
  • മൈദാ - ഒരു ടീസ്പൂണ്‍(ആവശ്യമെങ്കില്‍)
  • അണ്ടിപരിപ്പ് - 2 ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍
  • കിസ്മിസ് - 2 ടേബിള്‍ സ്പൂണ്‍
  • ഓയില്‍
  • നെയ്യ്


  1. പഴം ചെറുതായി അരിഞ്ഞു(അര ഇഞ്ച്‌ കനത്തില്‍) , ഓയില്‍ ചൂടാക്കി ഗോള്ടെന്‍ ബ്രൌണ്‍ നിറത്തില്‍ വറുത്ത് കോരുക.
  2. അണ്ടിപരിപ്പും കിസ്മിസും വറുത്ത് കോരി മാറ്റി വെക്കുക.
  3. ഒരു ബൌളില്‍ മുട്ടയും പഞ്ചസാരയും ചെര്ത്തടിക്കുക.
  4. ഏലക്ക പൊടിയും മൈദയും ചേര്‍ത്ത് കട്ട കെട്ടാതെ യോജിപ്പിക്കുക.
  5. ഇതിലേക് പഴം വറുത്തതും ചേര്‍ത്ത് നന്നായി യോജിപ്പിക്കുക.
  6. നെയ്യ് തടവിയ ഒരു നോണ്‍ സ്ടിക് പാത്രം ചൂടാക്കി പഴം മുട്ട മിശ്രിതം അതില്‍ ഒഴിച്ച്, ഒരു മൂടി കൊണ്ട് അടച്ച് ചെറുതീയില്‍ വെച്ച് വേവിക്കുക. ( ഏകദേശം 20 മിനിറ്റ് )

No comments:

Post a Comment